Skip to main content

Over Kadoboetiek Create

Het Kadoboetiek Create concept

Volgens een geheel nieuw concept biedt Zorgbureau Brabant mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te komen tot het aanleren van zoveel mogelijk vaardigheden die helpend zijn om te komen tot (betaalde) arbeid. Vooruitgang op het gebied van economische, sociale en maatschappelijke redzaamheid staat centraal.
Zorgbureau Brabant heeft hiertoe een winkel geopend aan het Sint-Trudoplein 5 te Eindhoven (stadsdeel Strijp). Deze locatie geeft ons de mogelijkheid om nog meer en gevarieerde leermomenten aan te bieden. In het winkelgedeelte worden spullen verkocht die te maken hebben met (zelfgemaakte) gifts, lifestyle en hebbedingen. Dit volgens het concept van Zorgbureau Brabant. Veel producten zijn gemaakt, gerestaureerd, opgeknapt of ingepakt door de deelnemers van de activeringstrajecten, dagbesteding of leertrajecten. De werkplaatsen zijn achter het winkelgedeelte.

De dagbesteding wordt aangeboden van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur . Elke deelnemer maakt individueel afspraken over welke dagdelen hij aanwezig is, rekening houdend met ieders mogelijkheden. Er zijn altijd coaches van ZBB aanwezig bij de diverse onderdelen.

De volgende productcodes zijn relevant voor deze werkvorm:
07A03: ondersteuning zelfstandig leven-dagbesteding
Begeleiding B: 07A01 (A2 gemeenten)
Basisdagbesteding

Informatie of aanmelding

Sanne Vohs
info@zorgbureaubrabant.nl
06 5320 4216

Elke deelnemer werkt volgens een PersoonlijkTrajectPlan.

Volgens een door Zorgbureau Brabant ontwikkelde methodiek worden vaardigheden aangeleerd welke men nodig heeft voor de arbeidsmarkt, maar ook voor het zinvol invullen van je dag en het bewerkstelligen van een gezond dag- en nachtritme.
Deelnemers kunnen vaardigheden aanleren of versterken:

 • In de winkel
 • In het atelier/trainingsruimte
 • In de houtwerkplaats
 • In de algemene ruimte
 • Bij externe bedrijven

In onze PTP-methodiek krijgt de deelnemer de gelegenheid te werken aan:

 • basale werknemersvaardigheden zoals: op tijd komen, afspraken nakomen, persoonlijke verzorging en presentatie, samenwerken, klantvriendelijk zijn, instructies opvolgen, met geld om kunnen gaan, de taal beheersen.
 • in de winkel: klanten ontvangen en helpen, producten (aan)prijzen, samenwerken, winkel schoon houden, winkelinrichting verzorgen
 • in het atelier: vervaardigen van eigen producten tbv de winkel, schoonmaken en repareren van producten, kleding geschikt maken voor de winkel.
 • in de trainingsruimte: aanleren van sociale vaardigheden, werknemersvaardigheden, praktische vaardigheden, taalvaardigheden, sollicitatietrainingen.
 • in de houtwerkplaats: het opknappen van kleine meubels in de vintage style volgens het concept van ZBB, aanleren van vaardigheden op gebied van hout, meubels en accessoires, zodat deze in de winkel verkocht kunnen worden
 • in de algemene ruimte: het verzorgen van de koffie/thee in de pauzes, het schoonhouden van de keuken en het sanitair.
 • buiten: het vegen en schoonhouden van de buitenruimte
 • stage: na afronding van de interne training volgt een stageperiode bij een extern bedrijf
 • uitstroom

NIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUW

Houten speelgoed of kleine houten gebruikersmaterialen stuk?

Laat het ons dan maken!

Onze mensen staan voor u klaar om houten speelgoed of kleine houten gebruiksvoorwerpen dat kapot is voor u te maken.

Hoe werkt het:

U kunt met uw spullen bij onze dagbesteding, Kadoboetiek Create aan het Trudoplein 5, binnen lopen. Wij beoordelen of het voorwerp door ons gerepareerd kan worden. Repareren gaat op volgorde van binnenkomst. Wij kunnen u helaas geen datum geven waarop uw voorwerp gemaakt is, maar we doen ons best om het zo snel mogelijk voor u te repareren.

Als u voorwerp klaar is bellen wij u op en kunt u uw spullen weer bij ons op komen halen.

(Voorkeur voor binnen lopen gaat uit naar dinsdag t/m vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Op de overige tijdstippen kunnen wij niet direct beoordelen of uw product gerepareerd kan worden, maar wordt u hier telefonisch van de hoogte gebracht)

Wat kost het:

U betaalt voor deze service alleen de materiaalkosten.

Lijkt het u ook leuk om houten speelgoed en gebruiksvoorwerpen te repareren?

Dat kan! Wij bieden iedereen uit Eindhoven de mogelijkheid om ons een handje te helpen. U kunt al vanaf 1 dagdeel in de week bij ons komen. Een win win situatie voor ons beide. U heeft een doel om naartoe te gaan, sociale contacten op te doen en heerlijk bezig te zijn en wij hebben extra handen die ons helpen om alles weer mooi te maken.

Meer informatie nodig?

Loop dan snel een keer binnen bij Kadoboetiek Create op het Trudoplein 5 in Eindhoven of bel naar Mariella Bressers 06-1029 4906

Graag tot ziens!