Corona Aangepaste Zorgverlening

In deze tijd waarin ons vele maatregelen opgelegd worden vanwege het Coronavirus, zijn wij als zorgaanbieder genoodzaakt om onze werkwijze drastisch aan te passen.
De woonbegeleiding en ambulante begeleiding wordt door onze medewerkers telefonisch, via app, via beeldbellen, via skype etc. ingevuld. Iedereen wordt op afspraak en "zomaar" gebeld en op deze manier werken we zo goed als mogelijk aan de doelen. Daarnaast werken we aan het welzijn en aan de voorlichting rondom Corona, zodat cliënten weten wat ze moeten doen en laten. We ondersteunen zo goed als we kunnen. Veel van onze cliënten wonen alleen en dan valt het niet altijd mee. Vanaf 11 mei zullen onze medewerkers de cliënten weer gaan bezoeken, waarbij alle richtlijnen in acht genomen moeten worden. Naast deze aanpassingen in de begeleiding is de dagbesteding in zijn gebruikelijke vorm weggevallen. We merkten dat het hierdoor nog een stukje lastiger werd en daarom hebben we gekozen voor een alternatieve vorm van dagbesteding. Door onze creatieve duizendpoot Mariella worden "crea-pakketjes" gemaakt, welke aan huis worden bezorgd. Ter ondersteuning is er een instructievideo bij gemaakt en Mariella loodst de cliënten door het maakproces. Reacties hierop zijn bijzonder positief en de cliënten hebben een bezigheid om de lange dagen door te komen. Na het succes van het eerste pakket hebben we veel extra aanvragen gekregen van woonclienten die normaal gesproken niet bij ons op dagbesteding zijn. Graag nemen we hen hier ook in mee.
Zo maken we er met zijn allen maar het beste van. Hopelijk past iedereen goed op zichzelf en op anderen. Gezond blijven dat is het allerbelangrijkste!!! Succes en sterkte iedereen.