Wie zijn wij

Irma van de Koevering

Irma van de Koevering

Ik ben Irma van de Koevering, 58 jaar. Getrouwd met Piet en we hebben 2 volwassen dochters.

Vanaf mijn 17de jaar werk ik in de zorg. Ik heb zowel in de gehandicaptenzorg (met kinderen), als in de jeugdhulpverlening gewerkt en later in de geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie heb ik direct met de cliënten gewerkt, daarna heb ik op management niveau het werk zo aangestuurd dat de cliënt altijd op nummer EEN bleef staan. Het heeft mij altijd geboeid om manieren te zoeken om mensen te ondersteunen, daar waar anderen misschien ophouden. Ik probeer altijd lichtpuntjes te zien en geduldig te blijven. Ik ben opgeleid tot Z-verpleegkundige zoals dat vroeger heette en later heb ik arbeids- en organisatie psychologie gestudeerd.

Door het opzetten van mijn eigen Zorgbureau Brabant ben ik in de gelegenheid de zorg en begeleiding zo aan te bieden dat het in overeenstemming is met mijn eigen visie op zorg. Ik doe dit samen met de ZZPers en werknemers die zichzelf op deze pagina ook voorstellen. Deze ervaren zorgverleners dragen hetzelfde uit: goede, eerlijke zorg voor al onze clienten.

Ik ben BIG-geregistreerd onder nummer: 49017797430. Sinds november 2011 ben ik eigenaar/directeur van Zorgbureau Brabant.

Anne Sijbers

Anne Sijbers

Met trots mag ik mijzelf onder dit kopje voorstellen. Ik ben Anne Sijbers, 33 jaar en woon in Son en Breugel. Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener in Nijmegen gevolgd en afgerond in de zomer van 2011.

Ik help met veel plezier mensen die het nodig hebben. Mijn doel is om voor iedereen een plek te creëren waarbij hij of zij zich prettig voelt. Dit probeer ik te bereiken door goed naar de cliënt te luisteren en te kijken naar zijn of haar mogelijkheden, interesses en kwaliteiten. Het geeft me energie om dit samen met diegene te doen.

Wat Zorgbureau Brabant zo speciaal maakt is dat ik deze visie mag toepassen op het gebied van woon- en ambulante begeleiding. Op deze manier bouw je een nog betere band op met de cliënt, wat ik erg belangrijk vind.
Daarom werk ik met veel plezier bij Zorgbureau Brabant!

Karin van Dieren

Karin van Dieren

Mijn naam is Karin van Dieren. Samen met Johan woon ik in Lieshout. Ik heb 2 zonen die beiden al op zichzelf wonen.

Mijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige heb ik doorlopen bij Coudewater in Rosmalen. In deze tijd merk ik dat mensen met problemen steeds meer ondersteuning nodig hebben om te kunnen blijven functioneren in de maatschappij. Deze ondersteuning bied ik graag samen met mijn collega's van Zorgbureau Brabant.

Voor mij staat de client altijd voorop en ik probeer "zorg op maat" te leveren. De uitdaging om mensen weer deel te laten nemen aan de maatschappij op hun eigen manier en niveau, is voor mij voldoende om elke dag met plezier te gaan werken.

Christel van der Putten

Christel van der Putten

Mijn naam is Christel van der Putten, geboren in 1974.
Nadat ik de HAVO heb afgerond ben ik op de Hoge School Eindhoven de opleiding SPH gaan volgen. Na het behalen van mijn diploma heb ik enkele jaren gewerkt met kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen op de Hondsberg. Omdat ik het wat dichter bij huis wilde zoeken ben ik in 2001 gestart bij Bijzonder Jeugdwerk, in eerste instantie op een leefgroep van het jongensinternaat. Na de geboorte van onze dochter heb ik die functie ingeruild voor die van ambulant hulpverlener. Gedurende die periode heb ik de opleiding MDFT (multi dimensionele familie therapie) afgerond. Sinds 1 september 2017 ben ik in dienst bij Zorg Bureau Brabant. Dit is een mooie organisatie die hulp biedt aan een brede doelgroep. Ik vind het ontzettend leuk om samen met cliënten op zoek te gaan naar mogelijkheden en oplossingen. Daarnaast ligt mijn interesse in het op zoek gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden die aansluiten bij de vraag vanuit de samenleving. Bij ZBB krijg ik de mogelijkheid om daarmee aan de slag te gaan.

Piet van der Steen

Piet van der Steen

Ik ben Piet van der Steen en ben werkzaam bij Zorgbureau Brabant als coach in de houtwerkplaats (dagbesteding). In de voorbereiding van de nieuwe winkel van Zorgbureau Brabant en nu de winkel open is zijn we heel druk met het bewerken van allerlei meubels. Deze bewerken we in de vintage style zoals die in de winkel te vinden is. Naast meubels zijn er ook altijd spullen die, samen met de cliënten, gerepareerd kunnen worden. Ook weet iedereen mij wel te vinden voor alle mogelijke klussen in en om de winkel. Binnenkort gaan we met de deelnemers aan de slag met het opknappen van houden speelgoed. Buiten het werk in de winkel om ben ik druk met het onderhoud van de appartementen van onze cliënten in Beschermd Wonen. Er is altijd wel ergens iets kapot, er moet iets geschilderd worden of er moet verhuisd worden. Ik kan me prima vermaken als allround probleemoplosser!

Nora van der Linden

Nora van der Linden

Nora van der Linden is mijn naam. Ik ben geboren in 1973 en woon samen met mijn man en 2 kinderen. Na de HAVO heb ik de opleiding tot Z-verpleegkundige afgerond. Ruim 10 jaar werkte ik met veel plezier met mensen met een verstandelijke beperking (van heel zwaar tot licht). Daarna heb ik bijna 11 jaar als ambulante hulpverlener (vooral als MDFT therapeut) in de jeugdzorg gewerkt. In die periode heb ik verschillende opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd, waaronder de opleiding IAG, de opleiding MDFT en de opleiding Social Studies. Daarnaast heb ik destijds 3 jaar deeltijd gewerkt bij GGZ FACT Kind & Jeugd. Elk mens is uniek en heeft een unieke hulpvraag. Daar de aansluiting bij zoeken en de juiste hulp inzetten is mijn passie. Ik ben een geduldig persoon met een gezonde dosis humor. Ik houd graag 2 voetjes aan de grond, ben realistisch maar ook gevoelig. Ik ben een doener en een denker ineen. Deze kwaliteiten zet ik dankbaar in tijdens mijn werk.

Sanne Vohs

Sanne Vohs

Mijn naam is Sanne Vohs en ik ben 27 jaar oud. Samen met mijn vriend en onze twee katten woon ik in Son en Breugel. Sinds november 2019 ben ik bij Zorgbureau Brabant werkzaam als Procesmanager.

Na het afronden van het VWO wilde ik ‘met mensen gaan werken’, maar wel dicht bij de praktijk blijven. Ik ben daarom de opleiding Human Resource Management gaan volgen aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. In mijn afstudeerjaar ben ik stage gaan lopen in de gehandicaptenzorg en in 2016 heb ik vervolgens mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Ik heb van thuis uit het werken in de zorg altijd van dichtbij mee mogen maken en nu kon ik vanuit de praktijk ook bevestigen dat dit de richting is waarin ik verder wilde. Na mijn afstuderen ben ik als adviseur voor medische hulpmiddelen aan de slag gegaan en uiteindelijk bij Zorgbureau Brabant terecht gekomen.
In mijn rol als procesmanager ga ik me voornamelijk bezig houden met, de naam zegt het al, de processen binnen onze organisatie. Mijn werkzaamheden zullen voornamelijk op de achtergrond plaatsvinden. Ik wil alles graag zo goed mogelijk laten verlopen en daarbij vasthouden aan onze visie; de cliënt op nummer één en zorgen dat mijn collega’s met veel plezier naar hun werk gaan.

Ilse

Ilse Kanters

Mijn naam is Ilse Kanters, 20 jaar en ik woon in Son en Breugel. Ik ben een 3e jaarsstudent aan de Fontys Hogescholen Social Work, en dit jaar mag ik mijn jaarstage lopen bij Zorgbureau Brabant.

Toen ik 12 jaar oud was hebben mijn ouders besloten op jongeren met een hulpvraag in huis op te vangen en zijn wij een zorggezin geworden. Deze ervaring heeft mij geprikkeld om ook het hulpverlenersvak in te gaan. Afgelopen jaar heb ik ervaring mogen opdoen bij GGzE Kleine Beek Ignatius in Tongelre, een beschermd wonen vorm voor een brede doelgroep.

Met veel enthousiasme en positieve energie begin ik dit jaar aan mijn jaarstage bij Zorgbureau Brabant. Ik heb zin om de organisatie te leren kennen en om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het team.

Groetjes Ilse Kanters

Jolein van Gerwen

Jolein van Gerwen

Hoi, mijn naam is Jolein van Gerwen en via deze weg stel ik mezelf graag vol enthousiasme voor als medewerker van Zorgbureau Brabant. In 2016 heb ik mijn opleiding tot Maatschappelijke Zorg Specifieke Doelgroepen afgerond. Binnen deze opleiding heb ik al eens stage mogen lopen bij Zorgbureau Brabant. Dit was zo leuk dat ik er in mijn vervolgstudie Sociaal Pedagogisch Hulpverlening nogmaals stage liep en er nu mijn afstudeeronderzoek doe. Daarnaast ben ik ook gestart met het werken in de ambulante begeleiding.

Uitgaan van de kracht van de mens, begeleiding middels warmte, eerlijkheid en betrokkenheid, dat is waar ik voor sta. Ik vind dat elk mens een plekje in de maatschappij verdient waarin ze mogen zijn wie ze zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen.
‘Mensen in hun kracht zetten’ vind ik het mooiste aan dit werk.

Monique Jansen

Monique Jansen

Hoi, mijn naam is Monique Jansen en via deze weg stel ik mij voor als ZZP’er bij Zorgbureau
Brabant. Ik woon samen met mijn vriend en twee meiden in het mooie Limburg.
Inmiddels heb ik al 25 jaar werkervaring binnen de psychiatrie, jeugdzorg en justitiële
jeugdinrichtingen.

Afgelopen jaar heb ik de knoop doorgehakt en besloten mijn eigen bedrijf te starten. Ik heb
via mijn laatste job bij het fact-team jeugd geregeld met Irma en dus met Zorgbureau
Brabant samen gewerkt. De missie/visie van Zorgbureau Brabant sluit nauw aan bij die van
mijn bedrijf. Namelijk naast de cliënt staan, uitgaan van de kracht van de cliënt en ons
aanpassen aan het tempo van de cliënt.

Ik vind het een uitdaging om degene die al zoveel hulpverleners hebben gezien en eigenlijk
niet zitten te wachten op weer een nieuwe hulpverlener laten zien dat het ook anders kan.
Dat er hulpverleners bestaan die kunnen luisteren, geduld hebben, waarbij je fouten mag
maken, die eerlijk en betrokken zijn.

Mariella Bressers

Mariella Bressers

Hallo allemaal. Mijn naam is Mariëlla Bressers. Ik woon in Best samen met mijn man en 2 kinderen.
Van oorsprong ben ik opgeleid tot Agoge. Ik heb 27,5 jaar in de kinderopvang gewerkt, waarvan 23 jaar in een management functie. Na zoveel jaar was het tijd om op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden bij Zorgbureau Brabant.

Ik vind het belangrijk dat kinderen en (jong)volwassenen hun eigen talenten ontdekken, zelfvertrouwen krijgen, iets ondernemen waar ze energie van krijgen, ingewikkelde dilemma’s overwinnen en daarin groeien. Ikzelf ben zeer creatief en ik wil graag mijn creatieve kwaliteiten inzetten voor de begeleiding van deze kinderen en (jong)volwassenen.

Voor de ontwikkeling van mensen is creativiteit heel belangrijk. Creativiteit vergroot het zelfvertrouwen, het stimuleert het probleemoplossend vermogen, het verbetert de motoriek, het bevordert de concentratie en focus en het geeft plezier. Creativiteit helpt om vaardigheden te ontwikkelen die mensen helpt voor te bereiden op een samenleving die heel snel verandert en waar er steeds meer beroep wordt gedaan om flexibiliteit en creativiteit van de mens.

Vanaf maart 2020 mag ik mijn creativiteit en mijn begeleidende kwaliteiten in gaan zetten in de dagbesteding en hoop ik, samen met de cliënten, veel mooie leerzame en creatieve momenten mee te maken.

Leon Snijders

Leon Snijders

Mijn naam is Leon Snijders en ik leef samen met Yvonne en onze twee dochters.
Ik ben blij te mogen vertellen dat ik vanaf mei 2020 Zorgbureau Brabant kom versterken.

Vanuit een krachtgerichte visie biedt ik ondersteuning aan mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Het geeft mij energie dat ik vanuit mijn hart de medemens kan helpen bij een alsmaar zelfstandiger bestaan.

Na mijn SPW4 opleiding heb ik 17 jaar bij verschillende organisaties als Groepsbegeleider en Ambulant Woonbegeleider gewerkt. Na een recente NLP cursus kwam ik er achter dat ik als zelfstandig ondernemer verder wilde gaan. De visie van mij en Zorgbureau Brabant sluiten heel goed op elkaar aan.

Verleg de grenzen van jouw geluk.